Diğer Üniversitelerin Açmış Olduğu Yaz Okullarından Ders Alacak Öğrencilerin Dikkatine
Diğer Üniversitelerin Açmış Olduğu Yaz Okullarından Ders Alacak Lisans Öğrencilerinin Dikkatine

Esaslar

. Öğrencinin, üniversitemize (bölümümüze) giriş yılındaki merkezi yerleştirme puanı ile yaz öğretiminin verildiği üniversitenin mimarlık bölümüne ait taban puanının internet üzerinden temin etmesi gerekmektedir.

. Öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarının yaz okullarından normal eğitim öğretim süresince her yıl en fazla 3 ders alabilir.

. Öğrenci, yaz okulu kapsamında MIM438 Mimari Proje VIII (Bitirme Projesi) dersini daha önce alıp da başarısız olmuş ise alabilir, hiç almamış ise alamaz.

. Öğrenci, daha önce alarak başarısız olduğu (F1, F3) ve kredisi yetmediğinden dolayı daha önce alamadığı dersleri yaz okulunda alabilir.

. Genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) en az 3.00 olan ve alt yarıyıllardan başarısız dersi bulunmayan öğrenci, genel ağırlıklı not ortalamasını belgeleyerek, üst yarıyıllara ait dersi/dersleri yaz okulunda alabilir.

. Öğrencinin yaz okulunun açıldığı üniversitedeki dersin/derslerin içeriği, AKTS ve yerel kredi bilgilerini gösteren güncel belgeyi temin etmesi gerekmektedir.

. Yaz döneminde staj yapmak zorunda olan öğrenci, staj yapacağı tarih aralığı ile ilgili üniversitenin yaz okulu akademik takviminde belirtilen dersin/derslerin başlaması ve yılsonu sınavları bitiş tarihi aralığının çakışmaması koşulu ile yaz okulundan ders alabilir.


Başvuru Öncesi İşlemler

Öğrenci, istenilen belgeleri;

. -bilgisayar ortamında doldurulmuş- yaz okulu müracaat formu-dilekçe

. üniversitemizin ve diğer üniversitenin mimarlık bölümüne ait taban puanları

. almak istediği derse/derslere ait belge

. not karnesi (ve üst yarıyıldan ders almak isteyenler için genel ağırlıklı not ortalaması)

kendi akademik danışmanına kontrol ettirdikten ve ilgili danışmanın paraflı onayını aldıktan sonra evraklarını fakültemiz idari bürosundaki evrak-kayıt’a (memur Rıfat Topsakal’a) teslim edecektir.

 

 

BAŞVURULARIN 18-21 HAZİRAN 2018 TARİHLERİ ARASINDA YAPILMASI VE EVRAKLARIN ELDEN TESLİM EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.


 
Başvuru Sonrası İşlemler

Öğrencinin başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulundan almış olduğu dersin/derslerin başarılı olarak sayılabilmesi için, Karabük Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen ders geçme notunu sağlaması gerekmektedir.

Öğrencinin, yaz okulu sonunda, almış olduğu derse/derslere ait onaylı not döküm belgesini (100’lük sistemde) dilekçesi ile birlikte bölüm sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir. 

 

Yaz Okulu Yönergesi